torstai 2. tammikuuta 2014

Laukka, Laukka, Laukka.... Mun ja Kallen ongelma vaihteks....

Ei ongelma kyllä oikeestaa oo laukassa vaan laukannostossa. Mutta siitä myöhemmin. Uudenvuoden aattona Kalle sai vapaata. Keskiviikkona Tiina tuli ratsastamaan Kallella. Hieman jännitti miten heppa toimii vapaan jälkeen, mutta turhaan. Kalle oli oikein rauhallinen ja rentoutunut. Tiina keskittyi jälleen, että hevonen kulkee eteenpäin ja on rento. Tiina antoi hevosen mennä ihan sen luonnolisessa muodossa, joka tekee Kallelle hyvää kun se saa kulkea rentona. Laukkakin sujui hyvin. Heppa nosti hyvin laukat, kun Tiina saa sen nostamaan ihan löysällä ohjalla. Muutenkin heppa oli jälleen oikeen kiva.

Tänään menin itse Kallella. Kalle oli alussa hieman hankala, sillä ei siedä ohjaa tällä hetkellä oikeen yhtään. Aluksi heppa välillä jumitti hieman paikallaan ja rullasi vaan itseään. Sain sen kuitenkin rentouthumaan ja hakeutumaan etee-alas, tosin ohja piti olla toooosii kevyt ja hiukankin enemmän kun yritti edestä ratsastaa heppa jännittyi. Sitten olikin laukan vuoro. Ennen laukannostossa hevosta piti ottaa vähän taakse ja etenkin ulkoa pitää kiinni ja siitä nostaa ja hevonen nostikin vähän liiankin helposti laukkaa. Nyt kuitenkin kun ajattelenkin laukkaa ja hiukankin pyydän, niin hevonen menee vaan edestä rullalle, vaikka ohjat roikkuisi. Hevonen siis jännittyy laukannostossa. Luulen, että hevosella voi kyllä olla vähän piikkejä suussa, koska hyväksyy ohjan jos se on super kevyt ja tasainen, mutta ei muuten. Ennen kun olen saanut laukan nousemaan helposti kun hieman ajatellut hevosta taakse tai siis ravia nii heppa on nostanut kun on vaa siirtänyt hieman pohjetta. Nyt kun en voi tehdä niin kun hevonen vetää herneen nenään pienestäkin pidätteestä, niin laukannostot on lähes mahdottomia. Pitäis saada joku kattomaan hampaat, koska heppa on nyt koko ajan herkempi ja herkempi edestä. Muilla laukannostoissa ei ole niin suurta ongelmaa, kun osaavat nostaa sen ilman pientä pidätettä. (en oikeen osaa selittää, miten asian teen). Oton kanssa laukassa piti hieman ajatella taakse, jonka takia en oikeen muulla tavalla osaa sitä tehdä. Laukannostot on mulle aina muutenkin jostain syystä ollut vaikeita, vaikka hevonen muuten toimisi tosi hyvin. Tulipa epäselvä selitys. Päätin sitten ottaa välillä taas ravia, koska hevonen vähän jännittyi. Keskityttiin taas oikeen tosi paljon eteen ravia (ilman että juoksee alta) ja hepaltahan irtosi tosi kiva ravi. Se oli edestä tosi kevyt ja ihan pienellä tuella ja heppa ravasi oikeasti ja rehellisesti koko kropallaan. Se oli kyllä tooosi kivan tuntuinen ja keskittyi töihin kunnolla.

Jotain onnistumia niinkui epäonnitumisiakin. Ravista olen enemmän kuin tyytyväinen, sillä heppa oli ravissa hieno ja vaikka se on edestä kevyt se ei ole tyhjä. Ongelmat tulee vasta kun yritetään laukata ja hevonen ei anna tällä hetkellä ottaa sitä normaalia tuntumaa johon olen laukannostoissa tottunut. Jos saan nostettua, niin laukka on jo sitten tosi hyvä. Hyvän ravin jälkeen käveytin vielä maastakäsin hepan. Pitää nyt vaan saada joku tarkistamaan hampaat, kun edellisestä kerrasta on kaiketi jo vuosi. Heppa on kuitenkin ollut muuuten fiksusti, eikä oo pelästellyt mitään ja suht hyvin keskittynyt töihin. Tänäänkin maneesissa oli kaksi muuta ja hevonen ei niistä juurikaan välittänyt. Noo mutta huomenna jatketaan treenejä ja viimeksikin laukkaongelmat vaan hävisivät yhtenä päivänä, vaikka hetkeen niistä ei tullut mitään. Toivottavasti niin käy nytkin kun heppa on muuten niin kiva:)

Ja Hyvää Uutta Vuotta 2014!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti