tiistai 14. tammikuuta 2014

Hyyrrrrr.....

Ompas ulkona kylmä, varsinkin tuntuu nyt kun on ollut koko talvi lähes +5 ja yhtäkkiä onkin -15-20 astetta. Eilen mietin pitkään miten teen ratsatuksen kanssa, sillä vapaapäivä tulisi ihan hyvään kohtaan ja hevonen oli jälleen sunnuntaina sen oloinen, että haluaisi yhden vapaan. Mutta kun pakkasta oli taas paljon ja pelkäsin, että hevonen kerää ihan mahdottomasti energiaa. Päätin kuitenkin uskaltautua pitämään vapaata Kallella ja mennä vasta tänä aamulla tallille. Sen verran olin kuitenkin päättänyt, että hevonen saa juosta aluksi vapaana, jos se vaikka on kerännyt hirveät määrät energiaa, niin ei kukaan jaksa lähteä tappelemaan sen kanssa. 

Tallille tultaessa heppa oli juuri saanut heinät, joita se niin tyytyväisenä söi. Annoin hepan olla hetken syömässä ulkona ennenkuin hain se sisälle. Tässä välissä vein satulan maneesiin ja omat ratsikengät ja chapsit, sillä en viitsinyt laittaa niitä vielä päälle, sillä pidin vielä tuulihousut ratsihousujen päällä ja kengät, minne mahtu villasukat. Tämän jälkeen hain hepan ja yllätyin kun se käveli suoraan talliin, ilman mitään pysähtelemistä. Tallissa heppa oli tosi rauhallinen. Laitoin suojta ym. päälle ja harjasin hepan. Sitten vaan fleeceloimi, villafiltti ja tallitoppa päälle ja suitset päähän ja menoks. Mentiin heti maneesiin, jossa kävelytin hevosta noin 15min ja se oli erittäin rauhallinen, vaikka odotinkin, että se olisi vähän villi pakkasen ja vapaan takia. Kävelyn jälkeen otin kaikki loimet pois ja päästin ukkelin vapaaksi. Se oli kyllä yllätävän rauhallinen, eikä tainnut kun yhen pikkupukin päästää kerran, kun yleensä niitä tulee aluksi muutama jäätävä pukki. Kyllä heppa laukkasi siinä jonkin aikaa, jonka jälkeen jatkettiin ravissa. Kalle oli kyllä super kiltti ja kuunteli koko ajan mitä pyysin siltä. Annoin sen välillä kävellä hetken ja aina kun pyysin ravia, heppa siirtyi raviin. 
Siis en ymmärrä kuin hevonen voi näyttää näin rumalta, eikö?:D

Kuvat vähän sumeita, kun kamera oli sen verran huurussa ja mulla ei ollut maneesissa valoja päällä.

On se vieläkin aika hoikka silakka.

Alkujuoksentelun jälkeen pyysin hevosen minun tykö ja se tuli heti. Laitoin itselle ratsivarusteet pääle ja hepalle satulan ja villafiltin selkään ja menin itse vielä hetkeksi ratsastamaan sillä. Sen suurempia ei tehty vaan ihan vaan kevyttä jumppaa, sillä pakkasta oli aika paljon. Heppa oli tosi kiva ja en varmaan ratsastanutkaan kun joku 15minuuttia kevennellen molempiin suuntiin ja muutamia siirtymiä. Kävelin vielä hetken hepan kanssa, jonka jälkeen lisää loimia päälle ja loppukäynnit. Käveltiin hetki maneesissa, jonka jälkeen käytiin vielä kauniissa pakkassäässä talutelemassa ja heppa oli koko ajan todella rauhallinen ja katseli vaan ympärilleen ja nautti auringosta. Heppa oli kyllä tänään oikeen positiivinen yllätys kun oli niin rauhallinen.
 
Loppukäyntien jälkeen mentiin takaisin talliin ja voi kuinka lämpimältä siellä tuntuikaan. Oikeen semmonen lämmin ilma pöllähti vasten jäätynyttä naamaa, vaikka tallissa oli noin 4 astetta lämmintä. Hetki sitten tallissa tuntui niin kylmältä kun ulkona oli sama lämpötila. Noo mutta asiaan taas. Otin hepalta varusteet pois ja juotin lämmintä vettä Kallelle. Sen jälkeen vielä jalkojen pesu ja venyttelin hevosen etujalat. Loimet niskaan ja takaisin ulos syömään. Vihdoinkin saatiin meidän 400g eskantoppis, jossa myös 400g kaulakappale käytöön.:)

Meidän uus paksu eskan loimi, tai no on se jonkin aikaa meillä ollut, mutta nyt ekaa kertaa käytössä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti