perjantai 17. tammikuuta 2014

Hölmö hevonen...

Keskiviikkona ratsastin Kallen aika kevyesti. Menin jo aamulla tallille ja muut hepat olivat juuri menossa ulos kun tulin tallille. Otin KallePallen käytävälle ja se oli vähän ihmeissään kun muut meni ulos ja Kalle jäi sisälle. Kalle vähän tänttäröisi kun ei olisi halunnut jäädä sisälle, kun yleensä menee ekana ulos. Laitoin hepan aika nopeasti ja paljon loimia päälle ja maneesiin.

Kävelytin taas maastakäsin 15-20minuuttia, jonka jälkeen loimet pois ja selkään. Aloitin lähes heti ravissa. Heppa oli todella letkeä ravissa heti alussa. Tein paljon kaarevia uria ja vähän väistöjä, jotta hevonen vertyisi kunnolla. Kun sain alkuravit tehtyä, otin hetkeksi käyntiin, jonka jälkeen hevonen hetken kiukutteli. Se taas pysähtyi ja jumittui kesken ravin. Muutaman kokeilun jälkeen, heppa alkoi taas liikkumaan todella kivasti, ilman mitään ongelmia. Ravattiin vielä oikeen isoa ravia kasikolla ja heppa oli ihan super. Ravien jälkeen otin takaisin käyntiin ja tulin lähes heti selästä ales, jotta sain loimet päälle, kun ulkona oli joku -15-20 pakkasta. Taluttelin heppaa vielä aika pitkään ja sitten talliin. Laitoin hepan nopeasti valmiiksi ulos menoa varten.

Ratsastuksen jälkeen lähdin käymään raisiossa, josta Kalle sai Hööksiltä uuden ratsastusloimet.

Eilen menin illalla tallille. Maiju tuli mun kanssa ratsastamaan samaan aikaan. Laitettiin hepat kuntoon ja lähdettiin maneesiin. Käveltiin jälleen pitkät alkukäynnit, kun ulkona oli taas kylmä. Lopulta otin filtin pois ja nousin selkään. Noo heppa ei ollut ihan yhteistyö haluinen. Se ei suostunut edes kävelemään. Meni aina noin 5 metriä, jonka jälkeen stoppi-> pää ryntäisii-> jos pyydät jotain pakitus. Jos laittoin hiukankin kannuksia kylkeen hevonen vaan pysähtyi enemmän ja lähti pakittamaan, vaikka ohjat lörppyivät ihan löysänä. Jos yritin istunnalla ratsastaa eteen hevonen teki samoin kuin jos pohkeella koski. Kun irrotti pohkeet hevonen usein lähti liikkeelle. Voiko hevonen siis vielä enemmän kokeilla hermoja. Käveltiin siinä sitten varmaan joku 30 minuuttia kun hevonen ei kerta kaikkiaan suostunut tekemään mitään. Jatkoin vaan rauhallisena, koska Kallelle hermostuminen ei auta mitään, kun hevonen selvästi kokeili, että kumpi luovuttaa ekaks. Sitten taas kun olisi napista painanut ja hevonen lähti ravia. Ravi oli alusta asti todella letkeää ja tuntui, että hevonen käytti koko vartaloaan ja meni hyvin eteen-alas. Ravailtiin jonkin aikaa kasikolla ja hevonen oli ihan super kiva. Kerran se pelästyi jotaan ja lähti laukkaa eteen, mutta ei muuta. Jatkettiin vielä hetki ravissa ja heppa oli kyllä tosi kiva.

On se kumma hevonen kun pitää aina testata ja sitten kun napin painalluksessa heppa muuttuu yleensä ihan super kivaksi. Se on vähän hölmö kyllä aina välillä ja kokeilee hermoja, mutta oppiipahan pitäämään omat hermot ja jatkamaan vaan niin kauan, että se toimii. Ja palkitseehan se kun se muuttuu aina niin super kivaksi.:)

Mä lähden tänään leirille Suvin kanssa, joten Tiina hoitaa ja liikuttaa Kallen viikonloppuna. Tänään se saa vielä vapaan ja sitten taas töihin.

HYVÄÄ VIIKONLOPPUA KAIKILLE!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti