torstai 15. elokuuta 2013

Koulutreenia...

Tänäänkää ei tule kuvia, sillä ei ole kukaan ollut mukana tallilla.
Tiistaina tein Kallen kanssa aika samoja juttuja kun maanantaina, oli jälleen tosi rauhallinen. Keskiviikkona Kalle sai ihan ekan lepopäivän, sillä en kerennyt käymää tallilla ollenkaan. Heppa sais siis olla laitumella koko päivän ja tämän päivän kurakerroksesta päätellen se oli nauttinut oikeen olan takaa vapaa päivästä:)

Tänään menin jo aamulla tallille, sillä hoidin aamutallin. Kalle on mennyt nyt ihan kauniisti ulos, eikä ole enää ryöstänyt. Ollaan tehty paljon maastakäsin pysähdyksiä ja peruutuksia ja väistämisiä. Ne sujuu hyvin ja heppa kuuntelee tarkkaan mitä teen, eikä enää vaan kävele ohi. Peruutuksissakaan ei tarvitse koskea hevosta ollenkaan.

Hain kallen sisälle tallien tekemisten jälkeen. Hepassa oli ekaa kertaa paljon harjattavaa, koska oli nii kuranen. Heppa olo yksin tallissa, niin se välillä kuunteli tarkkaan ja käveli edes takas. Tekee tota joka kerta ku on yksin, muulloin seisoo ihan täysin paikallaan.

Maneesissa tein normaalin alkuverryttelyt. Paljon taivutuksia ja kasikkoa eka käynnissä ja sitten ravissa. Niin kauan kun mennään kaarevaa uraa heppa meni ihan ok, mutta ei rentoutunut niin paljon kun halusin. Otettiin laukkaa. Heppa oli laukassa rauhallinen ja ihan ok, mutta aina kun lähdettiin menemään suoraa hevonen keskitty muuhun ja nousi jälleen ylös. Laukan jälkeen Maiju tuli maneesiin. Maiju kerto vähän mitä hänen mielestään Kallen kanssa kannaataa tehdä.

Tehtiin harjotusravissa joka kulmaan voltti, minkä jälkeen pitkillä sivuilla väistöä keskelle päin ja keskellä voltti uralle päin, sen jälkeen taas asetuksen vaihto ja väistö takaisin uralle ja heti sen jälkeen suoraan asetus toiseen suuntaan ja voltti. Tehtiin tätä harjoitusta jonkin aikaa. Heppa alkoi lopulta tuntua todella hyvältä ja rennolta, eikö jännittynyt tai noussut enää tehtävien välillä. sitten vielä hetki pääty-ympyrällä, jossa tarkoituksena oli pitää hevonen yhtä rentona, kuin edellisessä tehtävässä, vaikka tehtävää oli "vähemmän".
Tällänen harjotus toimi kyllä erittäin hyvin Kallelle, sillä hevonen pitkästyy helpolla ja alkaa kuuntelemaan kaikkea muuta ympärillä tapahtuvaa, eikä rentoutu ja kuuntele kunnolla.

Tehtiin vielä lopuksi loppuravit kasikolla. Kalle ei ollut ihan yhtä hyvä loppuraveissa, mitä se voltti väistö tehtävässä oli. Mutta kuitenkin huomattavasti rennompi ja haki eteen-alas paremmin kuin kertaakaan ennen.
tuntuu myös, että nykynen varsinivel sopii hevoselle tosi hyvin.

Mentiin loppukäyntien jälkeen takaisin talliin ja huomasin, että vanhassa haavasaa oleva rupi oli auennut. Pesin jalat ja haavan hyvin ja laitoin puhdistuainetta. Laitoin hepalle puutsit taakse ja aion pitää nyt ainakin hetken ratsastaessa, koska polkasee taka jalkaan välillä sen verran, että tulee pieni haava.

Heppa oli tänään kyllä tosi tosi kiva, eikä ollut kerännyt mitään energiaa vapaapäivästä. Tästä on hyvä jatkaa:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti