maanantai 12. elokuuta 2013

Hieno poika

Eilen aamu ei Kallen kanssa ollut alkanut ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Se oli viety ulos ja juuri ennen laidunta Onni oli alkanut huutamaan Kallella ja Kalle oli sitten päättänyt lähteä laukkaamaan Onnin tykö ja naruhan siinä hajos. Onni ja Kalle on ollut aika kiintyneitä toisiinsa, vaikka eri laitumilla ovatkin. Syövät koko ajan vierekkäin pelkkä aita välissä. Onni on huudellut aina Kallelle kun kalle on lähtenyt laitumelta ja kalle on ollut miettivän näkönen, että pitäiskö riuhtasta takas vai olla vaan ihan kiltisti. Muut kerrat se on mennyt kiltisti.

Ratsastin Kallen tänää vasta illalla ja Suvi tuli samalla Otolla. Kallen haava oli yön aikana umpeutunut kokonaan, eikä se vaivannut mitenkään. Laitettiin hepat kuntoon. Ne koko ajan ottivat toista riimusta kiinni ja leikkivät. Vaihdoin Kallelle isomman kuolaimen ja vielä varsiniveleksi, koska vanha kolmipala oli liian lyhyt ja tuntui kuin se olisi nipistänyt hevosta, sillä Kalle reagoi aina kun otti ohjasta hiemankin kiinni nostamalla päätä ja jännitymällä.

Mentiin maneesiin ja tehtiin aluksi vähän maastakäsin pysähdyksia ja peruutuksia ja muutenkin juttuja, joissa hevosen piti keskittyä minuun. Sen jälkeen menin selkään, Käveltiin hetki vielä pitkin ohjin. Heppa oli tosi rauhallinen ja letkeä. Otin ohjat ja aloin käynnissä ratsastamaan sitä. Se oli poikeuksellisesti enemmän kiinni vasemmalta. Tehtiin paljon taivutuksia ulos ja sisään ja väistätin takaosaa sisälle ja ulos. Heppa oli aika rauhallinen. Otettiin ravia. Heppa luotti kuolaimeen huomattavasti paremmin kuin edellisillä kerroilla. Ainuastaan sen aina vähän kyttäili oven kohdalla, eikä malttanut siinä kohtaa kulkea kunnolla kuolaimella. Tehtiin aika kauan vasempaan irrottelua ja lopulta se rentoutui myös vasemmalta. Jatkettiin tekemällä kasikkoa ja ekaa kertaa kun hevonen vaihto suuntaa tosi nätisti jännittymättä ja se oli muutenkin tosi rauhallinen.

Tehtiin laukassa samoja juttuja kuin ravissakin. Kalle oli edelleenkin hieman kiinni vasemmalla, mutta ekaa kertaa se rentoutui myös laukassa ja oli rauhallinen. Ainuastaan oven kohdalla kun tuuli tuli jalkoihin hevonen hieman kyttäsi muualla. Mutta kaikenkaikkiaan heppa oli aika kiva laukassa ja hyvässä kontrollissa.

Tehtiin vielä loppuravit. Heppa oli tosi hyvä lopussa ja haki hyvin eteen-alas. Tehtiin vielä maastakäsin loppukäynnit.

Kalle oli kyllä yllätävän kiva. Vielä kun saan sen molemmilta puolilta kunnolla irti ja kuuntelemaan minua koko ajan, luulen että se alkaa kulkea tosi kivasti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti