sunnuntai 11. elokuuta 2013

Aropupulla esteitä

Asta siis ratsasti tänää Kallen. Käytiin laittamassa vähän esteitä ennen kuin laitettiin Kalle kuntoon. Kun heppa oli valmis mentiin maneesiin. Alkuun käynnit ja sen jälkeen asta alkoi ravailemaan Kallella. Kalle oli hieman jännitynyt, eikä halunnut oikeen taipua ja kuunnella. Sen jälkeen laukka. Ekassa laukassa oli suht rauhallinen, mutta sitten hevonen kuumui ja muuttui vahvaksi.

Asta ja Kalle tuli ekaksi kavalettiä ravista. Se alkoi mennä aika hyvin ja hevonen rauhottui hieman. Laukassa hevonen valui ulos, eikä oikeen halunnut kuunnella pidätettä. Se kuitenkin rauhottui muutaman kerran kavaletin tultuaan.

Sitten alettiin tulemaan lävistäjällä olevaa pystyä. Hevonen kävi aika kuumana, eikä sille oikeen saatu kontrollia. Ennen estettä hevonen rauhottui aika hyvin, mutta esteen jälkeen oli pitkä suora ja paljon tilaa, joten heppa villiintyi vähän esteen jälkeen ja se kiihdytti.

Lopulta tultiin toiseen suuntaan lävistäjällä olevaa pystyä ja se alkoi tulemaan jo hyvin, sen jälkeen pääty-ympyrä ja okserille. Heppa oli aika hyvä ja rauhallinen. Okserille hyppy tuli kuitenkin hieman kaukaa ja hevonen riehaantui. Esteen päällä jo potkaisi taaksepäin ja sen jälkee rodeo pukkilaukkaa ja asta lopulta lensi alas selästä. Hevonen veti muutaman kierroksen täyttä laukkaa ja pukitteli, kunnes pysähtyi ja odotti, että se otetaan kiinni. Asta löi hieman polven ja pääkin kolahti. Polvi ei oikeen taipunut ja haettiin kylmää. Kävelytin sen aikaa Kallea. Sekin oli saanut pienen pintanaarmun hurjastelustaan. Asta kuitenkin tuli takaisin hevosen selkään, vaikka sinne pääseminen tuotti hankaluuksia, sillä polvi ei taipunut, eikä sillä uskaltanut kuulema oikeen ponnistaa. Selkään kuitenki pääsi takaisin. Laitettiin hevosen kylmäsuoja polven ympäri. Asta ja Kalle tuli vielä pienen ristikon, että hevonen saisi vielä hyvän ja rauhallisen hypyn. Heppa olikin viimeisessä hypyssä hyvä, eikä tehnyt tyhmyyksiä.

Sen jälkeen oli pakko lopettaa sillä astan polvi oli sen verran kipeä. Nopeat loppuravit ja pitkät loppukäynnit.
Otettiin hepalta varusteet pois ja se oli hikinen. Huuhdeltiin hevonen, kylmäsin hieman jalkoja ja puhdistin haavan. Onneksi se oli vaan ihan pintanaarmu ja toivottavasti ei ala vaivaamaan. Sitten heppa karsinaan ja syömään iltaruokia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti