tiistai 27. elokuuta 2013

Pellolla kirmailua!

Tein taas tänään aamutallin. Oli kyllä hieno aamu kun aurinkopaisto ja oli muutenkin niin kaunista. Aamutallin teon jälkeen hain Kallen sisälle. Laitoin sen valmiiksi. Laiton sille varmuuden vuoksi martingaalin, jos se innostuisi pellolla liikaa. Pellolta oli juuri eilen paalattu toinen erä heinää ja pelto oli ihan tasainen ja kuiva (ei siis liukas:))

Käveltiin ekaksi ihan pitkin ohjin, heppa ei kyttäillyt mitään ja oli rauhallinen. Tehtiin alkuverkat isolla kahdeksikolla ravissa. Heppa oli tosi kiva ja aika rento. Alkuverkka taivuttelujen jälkeen jatkoin töitä kasikolla, mutta aina kun suunta vaihtui piti hevosen väistää takapäätä ulos. Heppa ei laittanut tällä kertaa edestä yhtään vastaan ja oli kevyesti kuolaimen tuella. Pohkeen kuuntelu oli kuitenkin hieman hankalampaa. Heppa ei tahtonut kunnolla väistää takapäätä vaan yritti luistaa tehtävästä. Saatiin kuitenkin se väistämään muutama kerta hyviä askelia. Heppa tuntui tänään aika hyvältä ja kuunteli, kumpa saan sen vielä pohjetta kuuntelemaan paremmin ja nopeammin. Heppa on aika hidas pohkeelle. Olin kuitenkin niin onnellinen, sillä heppa ei purrut kuolaimeen kiinni enää ollenkaan. Ehkä se siitä rupeaa luottamaan mun käteen ja kuolaimeen.

Ravi työskentelyn jälkeen otin isolla ympyrällä laukkaa. Se oli laukassa aika pyöreä, eikä laittanut siinäkään vastaan. Laukassa en sen enempää työstänyt hevosta, vaan sen sai vaan laukata isolla ympyrällä kumpaakin kierrokseen. Teki Kallelle hyvää, että se sai laukata vaan rennosti, sillä joutui ravissa sen verran enemmän töihin.

Laukan jälkeen vielä hetki kevyttäravia, jossa isoja ympyröitä ja kaarevia uria. Se haki ravissa hyvin eteen-alas, mutta olisi saanut olla takaa hieman aktiivisempi.

Loppuverkan jälkeen käveltiin vielä pellolla pitkin ohjin. Heppa selvästi nautti loppukäynneistä ja katseli ympärilleen, mutta oli silti todella rauhallinen, eikä tarvinnut pelätä, että se lähtisi jonnekkin.

Ihan positiivinen olo jäi ratsastuksesta, kun heppa oli ihan ok ja pääsi pellollekkin. Tallissa annoin hepalle vielä omppuja ja sen jälkeen se pääsi takaisin laitumelle.

Tänään ei ollut ketään kuvaamassa, mutta katsotaan jos huomenna on kaunis ilma, jospa saisin jonkun kuvaamaan Kallea nyt kun se jo toimii paremmin ja pääsee menemään ulkona. Maneesikuvat on kuitenkin aina vähän tylsiä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti