maanantai 26. elokuuta 2013

Rentoa Menoa

Olin viikonlopun Suvin kanssa yleisurheilun SM-kisoissa Orimattilassa. (Olen siis suvin valmentaja). Kisat menivät aika vaihtelevasti, sillä kuulassa uusi ennätys ja pitkään 3., mutta viidennellä kierroksella toinen työntäjä meni ohi, eikä suvi saanut enää tehtyä uutta ennätystä. Sija siis 4. ja olihan se alkuperäisiin tilastotuloksiin verrattuna hieno suoritus. Kiekko ei sitten sunnuntaina ihan sujunutkaan. Verkkakentällä tuli todella hyviä heittoja, mutta kisassa kauhea panikointi ja tulos erittäin huono. No saivat ne Sofian kanssa sentään joukkue hopeaa, mutta jäivät 4cm voittaja joukkueesta.

Sitten heppailuihin. En siis ratsastanut itse viikonloppuna ollenkaan, sillä oltiin siellä Orimattillassa. Lauantaina Kalle sai kokonaan vapaata ja sunnuntaina Suvi ratsasti (eri suvi kuin kisaaja) Kallen. Kalle oli ollut parempi tällä kertaa kuin ekalla. Olivat menneet vain joku 30-40minuuttia ja lopettaneet heti kun heppa tuntu kivalta.

Tänään pääsin vihdoinkin tallille. Alko jo vähän ikävä olemaanki tallille, vaikka oli vain 2 päivää poissa tallilta. Hain hepan sisälle ja se sai lisärit. Loimetkin oli tullut pesusta ja kuivanneet. Äiti ja Iskä siis olivat ne pesseet. Vein loimet tallille ja ne mahtuivat kaappiin just ja just. Pitää ehkä järjestellä niitä lisää joku päivä. Kun sain tavarat kaappiin menin hakemaan Kallen käytävälle ja laitoin sen siinä kunton.

Menin maneesiin muiden kanssa. Ekaksi kunnon alkukäynnit ja sen jälkeen kevyttä ravia ympyröillä. Heppa oli hieman kiinni kuolaimessa ja yritti laiskotella. Sain sen kuitenkin aika nopeasti irti molemmilta puolilta. Kun heppa oli irtonainen oli se todella rento ja kiva ratsastaa. Otettiin laukka jossa hevonen hieman jännitty, mutta rentoutui ja myötäsi. Laukkatyöskentelyn jälkeen jatkoin vielä hetken harjotusravissa, jotta hevonen oli kunnolla kuulolla ja rento ja sen jälkeen otin kasikolla loppuravit. Kalle venytti tosi hyvin eteen-alas selkää käyttäen. Taluttelin vielä lopuksi loppukäynnit maasta.

Kallen jälkeen ratsastin vielä papparaisen. Mentiin aluksi ihan pitkin ohjin ravia ja laukkaa reippaasti maneesia ympäri. Kun heppa oli vertynyt otin ohjat lyhyemmälle ja jatkoin taivuttelua volteilla ja ympyröillä, niin että vähän ylitaivutus ja heppa kunnolla eteenpäin. Laukassa vielä hetki töitä alkuverkka ravin jälkeen ja muutama vastalaukka. Heppa oli hieman raskas edestä, mitä se nyt yleensä onkin.

Alettiin tekemään ekaksi ravissa tehtävää, jossa pitkällä sivulla pohkeenväistö keskelle kenttää, siitä voltti takaisin uralle ja keskellä taas asetuksen vaihto ja väistö takaisin uralle. Heppa kuunteli todella hyvin. Tehtiin vielä sama laukassa, mutta ilman volttia ja vaihto aina väistöjen välissä.  Lopuksi viel ravia kasikolla ja hieman taivutteluja ulos ja sisään.

Oli kyllä kiva mennä välillä papalla oikeen kunnolla, sillä se on nii osaava ja täysin Kallen vastakohta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti