maanantai 5. elokuuta 2013

Vihdoinkin kunnolla ratsastamaan....

Viikonloppu oli aika kiireinen, joten en kerennyt kirjoittamaan. Hoidin tallit yksin koko viikonlopun.
Käytiin vähän ostelemassa Kallelle uusia varusteita. Ostimme uudet mustat suitset, koska sillä oli vaan ruskeat. Heppa sai myös pintelipatjat ja mustat pintelit, Bucaksen punasen coolerin, taakse eskadronin suojat ja jotain pikkutavaraa.
Kallella kävi kengittäjä lauantaina. Korjattiin kengitystä niin, että jalka pääsee pyörähtämään paremmin, sillä kallella oli hieman lapion malliset kaviot. Nyt kaviot näyttää paljon paremmalta. Kallella on aika hauraat ja pienet kaviot niin kuin yleensä täykkäreillä onkin. Kalle oli kengityksessä kauniisti. Kalle pääsi myös tutustumaan papparaiseen (Ottoon). Kummatkin olivat yllätävän rauhallisia.
Alkukäyntejä


Vihdoin pääsin myös ratsastamaan kallella kunnolla, koska sai kengät. Kalle oli alusta asti parempi ja rennompi kuin edellisinä päivinä, eikä aristanut kavioita yhtään. Tehtiin aluksi paljon ympyröitä ja kahdeksikkoa, jossa välillä väistöä ulos ja sisälle päin, jotta saadaan hepan selkä vertymään ja kasvattamaan pikkuhiljaa lihaksia. Tavoitteena on myös, että Kalle menisi paremmin eteen alas. Vielä se on välillä hieman hankalaa, koska hevonen ei jaksa ihan koko aikaa keskittyä ja on muutenkin aika pysty edestä. 
Pitkien alkukäyntien jälkeen otimme raviin. Ravissa heppa oli yllättävän rauhallinen. Tehtiin samoja juttuja ravissa kuin käynnissäkin. Kalle on vähän jäykempi vasemmalta, eikä myötää siihen suuntaan yhtä hyvin kuin oikealle. Kalle valuu todella helposti suuremmalle ympyrälle, jos ei ulkopuolen tuki ole vahva.
Siirryyttiin laukkamaan. Heppa kuumeni laukassa aika paljon ja oli sitä mieltä että nyt mennään vaihudilla. Yritin lyhentää laukkaa ja rauhotella ja kyllä se pikkasen rauhottui. Laukan jälkeen hevonen ei malttanut millään keskittyä ja halusi vaan mennä kovempaa, eikä ihme sillä olihan sillä ollut 3 melkein vapaata ja hevonen ei kunnolla kestä vapaapäiviä, koska kerää hirveästi energiaa.
Lopuksi hevonen kuitenkin rauhottui ravissa ja haki joka hieman eteen-alas. Lopuksi vielä aika pitkät loppukäynnit, sillä hevonen oli aika hikinen.
Tallissa vielä pesu ja vähän syömään vihreää, jotta pääsisi kohta laitumelle.

Sunnuntai aamulla kävin heittämässä vaan hepat ulos. Lähdin pikaisesti Lucan kanssa meidän ensimmäisiin koiranäyttelyihin. Näyttelyt olivat metsämäen raviradalla. Luca käyttäyty näyttelyissä oikein hienosti. Kehässä Luca liikkua hyvin ja kuunteli suht hyvin minuakin. Pöydällä se oli myös yllätävän rauhallinen ja näytti hampaat hyvin. Maahan laittaessa se seisoi ekan kerran todella hyvin, enkä viitsinyt korjata sen asentoa yhtään.
Luca sai EH ja arvosteluissa luki, että ryhdikäs, sopivan kokoinen koira, jolla kaunis pää. Hienot liikkeet. Hieman pitkä lantio (yllätävää:) näyttäähän se välillä lähes mäyräkoiralta.).
Luca sai uuden hienon näyttely talutteminen. Sellaisen itsetehdyn silkkisen, jossa koristeita. Ehkä mennään vielä joskus uudestaakin:)
Näyttelyiden jälkeen suuntasin takasisin tallille. Tallitöiden jälkeen menin ratsastamaan. Suvi ja Merkku ratsasti myös.
Tehtiin taas paljon aluksi käyntiä, koska se tuntuu olevan hevoselle vaikein. Tehtiin jälleen kasikkoa ja väistöä, jotta saadaan sen selkää auki. Ravissa hevonen oli parempi kuin käynnissä ja haki taas hieman etees-alas. Kalle välillä olisi halunnut lähteä muiden perässä kovempaa. Mentiin siis ekaa kertaa niin, että maneesissa oli muitakin. Kun heppa alkoi tuntua ravissa hyvältä molempiin suuntiin otettiin laukkaa. Laukka on vielä hieman hätäistä ja se valuu hieman ulos. Hevonen ei halua asettua ja taipui sisälle. Laukan jälkeen vielä loppuravit. Loppuravissa hevonen eka juoksi vähän alta pois. Pitkien ravien jälkeen hevonen kuitenkin rentoutui. Lopetettiin ravi heti kun hevonen myötäsi vasemmalle vähän pidemmän matkaan. Heppa väsähti lopuksi hieman ja oli aika hikinen ratsastuksen jälkee. Otimme vielä pitkät loppukäynnit. Hevosen pesu ja taas hetkeks syömään vihreetä.
Vähän vielä kuvia:)
Rautiaat ruunat:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti