lauantai 10. elokuuta 2013

juoksutusta ja puomeja

Perjantaina hoidin aamutallin. Kun sain vietyä hepat ulos, ratsastin ekaksi papparaisen. Käytiin ekaksi kävelemässä n. 20min ulkona, jotta aamukankeus hieman vähenisi. Kun tulimme maneesiin, aloin ravaamaan pitkin ohjin joku 5 minuuttia, sen jälkee otin molempiin suuntiin laukat. Laukattiin vaan pitkillä ohjilla reippaasti eteenpäin. Sen jälkeen otin ohjia hieman käteen ja aloin taivuttelemaan Ottoa. Otto oli ihmeen hyvä, kulki aika hyvin eteenpäin ja ei ollut lavoistaakaan hirveän jäykkä. Laukassa kanssa paljon taivuttelua ja hieman vastalaukkaa, koska olen huomannut sen avaavan Oton lapoja hyvin. Sitten vielä loppuravit ja pitkät loppukäynnit. Mentiin siis aika kevyesti vaan. Oli aika erilaista ratsastaa helposti etupainoista "dieseli" hevosta, joka osaa todella paljon, kun on mennyt nyt jonkun verran Kallella mikä on täysin vastakoohta Otolle. Sopivaa vaihtelua siis.

Sen jälkeen siivosin karsinat ja hain Kallen takaisin sisälle. Harjasin nopeasti ja laitoin varusteet. Menin juoksuttamaan sitä maneesiin. Käveltiin ensin jonkin aikaa ja sitten aloin vasta juoksuttamaan. Juoksutin Kallen sivuohjien kanssa, jotta se venyttäisi hieman ales ja saisi selän kunnolla venymään. Kalle hölkötteli hetken molempiin suuntiin. Annoin sen vielä lopuksi ravata liinassa ilman apuohjia. Sitten vielä loppukäynnit. Juuri kun oltiin menossa maneesista ulos tuli hirveä vesisade. Odoteltiin hetki mutta sade ei näyttänyt loppuvan joten mentiin takaisin talliin. Kastuttiin lyhyellä matkalla ihan märiksi. 
Tallissa otin hevoselta varusteet pois ja laitoin hetkeksi karsinaan kuivimaan ja syömään. Ennen kuin lähdin tallilta heppa pääsi takaisin laitumelle.

Tänään olin aamulla ekaksi Juhanan ja Suvin (mun yleisurheilu valmennetavien) kanssa piirinmestaruuskisoissa. Kisat ei olisi voineen mennä paremmin Juhana keihäässä ennätys 38.09 ja 5. ja kuulassa ennätys 10.54 ja 4. Huomenna on Junnun paremmat lajit eli kiekko ja seiväs. Toivottavasti huomenna ennätyksen paukkuisivat jälleen. Suvilla oli moukarissa ja kiekossa erittäin paljon alkuvaikeuksia. Moukari viimeisellä jotain 37 ja 3. ja Kiekossa ennätys 35.5? ja 1. Suvilla huomenna kuula ja keihäs.

Tänään kävin siis vasta illalla ratsastamassa Kallen. Kalle sai uusia ruokia, kun vihdoinkin oli agrimarkettiin tullut greenlinea ja hain myös racing mineral muroa. Muut ruuat olinkin saanut jo ennen. Hain Kallen sisälle ja annoin sille lisärit. Sen jälkeen harjasin ja laitoin varusteet hepalle ja mentiin maneesiin. Laitoin maneesiin yhden puomin ympyrälle. 

Mentiin hetki alkukäyntejä ja sitten alettiin ravaamaan. Tavoitteena oli jälleen saada hevosta rentoutumaan ja menemään eteen-ales. Se oli osittain ihan hyvä, mutta täysin tyytyväinen en ollut. Laukassa pyrittiin hakemaan rauhallista rytmiä ja kontrollia. Laukassa hevonen oli edelleenkin vähän liian pysty edestä, eikä kunnolla hakenut ales. Heppa oli sen verran rauhallinen ja päätin, että se saa mennä muutaman kerran puomeja laukassa. Se oli yllätävän rauhallinen vaikkakin siitä näki, että se nautti kun sai tehdä muutakin kuin mennä koulua. Tehtiin vielä puomityöskentelyn jälkeen loppuravit. Loppuraveissa se oli huomattavasti parempi kuin mitä alkuraveissa ja hyvä niin. Äitikin kävi yllättämässä ja tuli hetkeksi katsomaan kun ratsastin:).
Käytiin vielä lopuksi kiertämässä maastossa sopiva käyntilenkki. Heppa oli tosi kiltisti ja tutkaili maisemia.

Kalle on kyllä ollut tosi fiksusti tämän 10päivää mitä se minulla on ollut, eikä ole kertaakaan vielä tehnyt mitään tyhmää. Pitää varmaan koputtaa puuta ja katsoa koska se alkaa ekat temput näyttämään. Kalle on kyllä aivan ihana ja siitä on juuri sopivasti haastetta kun se ei liiku heti niin kuin minä haluan. Töitä tulee olemaan paljon edessä, mutta meillähän on vielä paljon aikaa eikä mihinkään kiire. Huomenna luultavasti kaveri tulee ratsastamaan Kallen ja heppa pääsee varmaan ekaa kertaa minun omistuksessa hyppäämään:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti