torstai 8. elokuuta 2013

vihdoinkin laitumelle ja hieman rauhallisempaa menoa

Kalle pääsi tänään ekaa päivää laitumelle. Kalle meni laitumelle tosi kiltisti. Narun irrottua heppa juoksenteli ja laukkaili rauhassa pitkin laidunta. Kalle on yksin laitumella, mutta vieressä on kaksi muuta hevosta. Kalle ja Onni alkoivatkin haistella toisia ja Otto ei edes huomannut Kallea. Kalle alkoi kuitenkin aika pian syömään.

Kun olin siivonnut tallin hain Kallen takaisin sisälle. Harjasin sen ja laitoin muutenkin varusteet ja mentiin maneesiin. Kalle oli alusta asti aika rauhallinen (siis Kalleksi:)). Tehtiin ekaksi käynnissä töitä volteilla ja ympyröillä ja hieman myös pohkeenväistöjä. Kaarevat urat menivat ihan suht hyvin etenkin vasemmalle, mutta väistöissä heppa vähä jännittyi. JAtkoimme ravissa ympyröitä ja voltteja. Hevonen oli vasemmalle jälleen parempi ja rentoutui sinne puolelle paremmin. Oikealle hevonen oli tosi kiiinni, eikä meinannut millään antaa periksi. Jännä miten se on muuttunut, sillä aluksi sillä oli vasen paljon vaikempi ja nyt oikea. Olen varmaan tehnyt nii paljon enemmän vasempaan ja oikea jäänyt vähemmälle.

Laukassa tehtiin kans ympyröitä ja yritettiin siinäkin rentoutua ja päästä vähän eteen-alas. Laukassa se jää kuitenkin vielä aika jännityneeksi ja vahvaksi.

Laukka parani hieman molempiin suuntiin ja pieni myötääminen tapahtui, niin otettiin vielä loppuravit. Loppuraveissa heppa oli ihan ok, mutta vieläkin enemmän se saisi hakea eteen-alas. Sitten vielä pitkät loppukäynnit, sillä hevonen oli aika hikinen ja olihan ulkona tosi lämmin.

Ratsastuksen jälkeen vielä pesu ja heppa takaisin laitumelle. Se kyllä silmiinnähden nautti olosta laitumella, vaikka siellä ei kauheasti enää ruohoa olekkaan:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti