perjantai 2. elokuuta 2013

Unelmista vihdoin totta!

Vihdoin sain sen ihan ikioman hevosen. Gary tai Kalle lähti 31.7 matkaan Pietarsaaresta kohti turun anivet hevosklinikkaa ostotarkastukseen. Ostotarkastuksesta Kallelta ei löydetty mitään ihmeellistä, joten Kalle muutti samantien tulevalle tallille. Kalle oli vihdoin minun. Hevonen käyttäytyi oikeen hyvin uudessa kodissaan. Kalle sais hetken levätä karsinassa, koska oli matkustanut pitkän päivän ja ollut monta tuntia klinikalla tutkittavana.

Kävin vielä illemmalla kävelyttämässä Kallea. Heppa oli vähän ihmeissään ja kuunteli ja katseli tarkasti mitä ympärillä tapahtuu. Syötiin vähän vihreää. Hevonen on tämän kesän ollut vain tarhassa, mutta meillä se siirtyy jossain vaiheessa laitumelle, jossa ei tällä hetkellä ole hirveästi ruokaa. Noin puolentunnin kävelemisen jälkeen harjattiin vielä heppa ja kokeiltiin sille ötökkäloimea, koska laihtuu kesäisin ötököiden takia.

Kalle pääsi takasisin karsinaan syömään ja lepäämään ja tutustumaan naapurikarsinan hevoseen.

Laitoimme vielä kaikki tavarat paikoilleen, sillä hevosella tuli aika paljon tavaroita mukana.


Seuraavana päivänä menin vasta illalla tallille. Kalle oli mennyt aamulla kiltisti ulos ja oli tarhassa rauhallinen. Ulkona ei kuitenkaan ruoka ollut maistunut kovinkaan hyvin. Hevonen oli sisällä jo kun menin tallille, koska ulkona jyrisi hieman ukkonen ja sato vettä. Harjasin hepan ja päätin mennä kävelemään sen kanssa maneesiin. Kunnolla ratsastamaan päästään vasta lauantai illalla kun hevonen saa kaikkiin jalkoihin kengät (Oli poissa, koska sädeluiden kuvaamista varten piti ottaa pois). Ratsastaessa Kalle oli yllättävän rauhallinen, eikä juurikaan jännittänyt uutta maneesia. Kalle ei oikeen luota kuolaimeen ja on aika epätasainen edestä. Ratsastaessa kuitenkin hevonen alkoi luottamaan kuolaimeen ja tasaiseen käteen ja hevonen rentoutui hyvin. Venytti selkää hyvin ja kulki hyvin edessä alhaalla. Hevonen on malliltaa aika pysty edestä, eikä sille edessä alhaalla kulkeminen ole helppoa. Vasempaan se on aika paljon vaikeampi kuin oikeaan ja lopetettiinkin sitten kun hevonen alkoi liikkua hyvin myös vasemmalle.

Hevonen on tällä hetkellä aika huonossa kunnossa ja lihaksia saisi tulla roimasti lisää, joten oikeinpäin kulkeminen olisi erittäin tärkeää.
Heppa pääsi vielä suihkuun ja sai ruuat.

Tänään kävin tallilla vähän nopeammin, koska piti keretä töihin. Käytiin edelleen vaan kävelemässä, koska kenkiä ei ole kuin vasta huomenna. Hevonen rentoutui huomattavasti nopeammin, kuin eilen.
On oikeastaan hyvä, että hevosta ei ole voinut ratsastaa kuin käynnissä niin on tehty paljon käyntityöskentelyä ja olenkin päättänyt, että seuraavilla kerroilla otetaan vasta sen jälkeen muut askellajit kun käynti on rentoa.

Lisää kuvi tulee myöhemmin kun saadaan tallille joku mukaan kuvaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti