torstai 22. elokuuta 2013

Ratsastelua

Tiistaina Kalle sai pitkästä aikaa vapaapäivän, sillä oli vähän väsähtäneen oloinen viikonloppuna.

Keskiviikkona hoidin koko aamutallin ja Maiju ratsasti välillä Kallea. Laitettiin heppa kuntoon ja mentiin maneesiin. Ekaksi Kalle laittoi aika paljon vastaan, kun vaadittiin taivutuksia ja väistöjä. Heppa puri koko ajan kuolaimeen niin kuin se on nyt koko ajan tehnyt. eikä sitä ole helppo saada sieltä irti, sillä Kalle kokeilee koko ajan onko pakko tehdä niin kuin ratsastaja haluaa. Kalle alkoi kuitenkin pienoisten erimielisyyksien jälkeen kuuntelemaan ratsastajaansa.

Kun Maiju sai ratsastettu Kallen kunnolla läpi, eikä hevonen enää ollut kiinni kuolaimessa, kulki hevonen tosi hienosti. Maijukin huomasi, että nyt se voi pyytää melkein mitä vaan ja hevonen vaan kuunteli, kun aluksia Kalle laittoi kaikessa vastaan.

Se oli loppuun asti oikein hyvä ja kulki loppuraveissa hienosti eteen-alas. Maijunkin mielestä heppa oli aluksi ihan hirveä ja puri kauheasti kuolaimeen, mutta lopussa tosi kiva ja uskoin niin kuin minäkin uskon, että hevosesta tulee vielä todella kiva.

Kalle pääsi vielä laitumelle syömään.

Tänäänkin aamuna tein aamutallin. Aamulla satoi vettä ja ukkonenkin jyristi kauempana, mutta laitoin silti kaikki hepat ulos. Tein aamutallin ja kun sain tallit tehtyä menin hakemaan Kaletsun sisälle, jotta voisin mennä ratsastamaan. Silloin ei enää juurikaan satanut.

Laitoin hepan valmiiksi. Vaihdoin jalustimiin uudet jalustinkumit, mutta se ei nii vaa onnistunutkaan. Jalustinkumit olivat hieman vääränmalliset, joten laitoin niitä paikalleen varmaan 30min ja heppa katseli ihmeissään mitä oikeen touhuan. Kun loput sai jalustimet kuntoon, pääsin lähtemään ratsastamaan. Ulkona ei satanut enää yhtään, joten päätin mennä kävelemään maastoon aluksi ja sen jälkeen maneesiin.

Kun pääsin maneesiin aloin heti ratsastamaan Kallea ravissa. Se oli kuin eri hevonen. Se ei purrut kuolaimeen yhtään ja liikku muutenkin tosi rentona. Tais se Maijun tekemä läpiratsastus auttaa:D. Tehtiin aika paljon ympyrällä väistöjä ja taivutuksia. Välillä heppa vähän kokeili, että jospa purisi hieman kuolaimeen kiinni, mutta olen päättänyt nyt että ratsastan niin kauan että hevonen on täysin rento ja irti kuolaimesta. Kalle kuitenkin huomasi, että se ei saa enää purra kuolaimeen tai muutenkaan laiskotella.
Se oli jopa laukassa aika hyvä, muutamaa jännittymistä lukuunottamatta. Sen jälkeen tein vielä hetken loppuraveja eteen-alas ravissa kasikolla. Heppa oli kyllä tosi kiva.

Päätin nyt, että hevonen ei enää laiskottele tai pure kiinni kuolaimeen. Ja vaikka tekisikin niin ratsastana aina nii kauan, että se kulkee niin kuin minä haluan. Kalle on yllätävän jääräpäinen ja vaatii erittäin päättäväisen ratsastajan. Kallea joutuu välillä ratsastamaan tosi vahvoilla avuilla, mutta sen jälkeen toimii tosi kevyillä avuilla. Kalle on aivan ihana heppa ratsastaa silloin kun se toimii ja yrittää parhaansa <3

Ratsastuksen jälkeen heppa sai muutaman ompun. Kalle oli taas ihana oma itsensä ja seurasi tarkasti mitä touhusin. Aina kun menin ohi se haisteli ja odotti että sen päätä silitettäisiin. Se on niin ihana seuraallinen hevonen. Nauttii kun se sitä hoidetaan ja huomioidaan. Pesin vielä jalat ja harjasin hepan nopeasti.
Ulkona paistikin jo aurinko ja Kalle pääsi takaisin laitumelle. Vein vielä laitumelle heinää sille, sillä siellä alkaa olemaan ruoka vähän vähissä. Se ravasi oikeen perässä ja odotti että pääsee syömään.
Kuvailin vielä heppoja hetken ja vein niille muutaman ompun. Kaikki hepat oli niin tyytyväisen oloisia.
Pappa oli ottanut kunnon mutakylvyn!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti