keskiviikko 28. elokuuta 2013

Paljon kuvia!

Olipas omaperäinen otsikko. Menin tänään vasta illalla tallille. Hainkin Kallen heti sisälle ja se sai puuronsa.
Kun sain hepan valmiiksi, menin jälleen pellolle. Pitää mennä nyt paljon pellolla ennen kuin tulee sateet ja menee liian kuraseksi ja liukkaaksi. Ulkona oli muutenkin todella hieno ja aurinkoinen päivä.

Käveltiin pellolle hieman kauempaa niin saatiin samalla alkukäynnit tehtyä. Kalle pelästyi muutaman kerran sillä ulkona tuuli aika paljon. Alkukäyntien jälkeen aloin suoraan ravaamaan, sillä hevonen rentoutuu paremmin ravissa. Kalle oli alusta alkaen aika hyvä. Muutaman kerran se kokeili ihan hetkeksi jäädä kuolaimeen kiinni, mutta nopeasti muisti, että ei onnistu ja pitää tehdä oikeasti töitä. Tein paljon taivutuksia, jotta Kalle vetristyy kunnolla. Tein myös muutama avoväistöä, jotta sain hevosen kuuntelemaan paremmin istuntaa ja pohjetta. Vieläkin heppa on pikkusen hidas pohkeelle, mutta paranee koko ajan. Ravien jälkeen otin laukkaa isolla ympyrällä molempiin suuntiin. Pelto on pikkuisen kalteva. Toinen puoli ympyrästä meni hyvin ja suht rennosti, siis silloin kun menin ylämäkeen. Alamäessä hevonen hieman jännittyi, koska alamäkeen on hankalampi mennä. Päästin hevosen laukkaamaan muutaman kerran enemmän eteen pitkin peltoa. Heppa innostuikin näistä aika paljon ja sai puhtia tehtäviin. Kun laukka oli tyydyttävää otin takaisin raviin. Ratsastin ravin niin, että hevonen on mahdollisimman rento ja kuuntelee mitä pyydän. Kalle olikin ravissa aika kiva. Menin vielä kevyessä ravissa isoja kaaria ja ympyröitä. Hepasta huomasi, että se alkoi väsymään, joten otin loppukäynnit. Heppa on jo ravissa aika kiva, mutta laukkaa pitää työstää, jotta rentoutuu siinäkin.

Minun yu-valmennetava Suvi kävi myös Kallen selässä. Suvi on joskus nuorena muutaman kerran ratsastanut, mutta viime kerrasta oli aikaa. Suvi käveli Kallen kanssa loppukäynnit. Heppa oli koko ajan tosi kiltisti:)
Ratsastuksen jälkeen virutin hepalta hiet pois ja käytiin vielä hetki syömässä vihreää pihalla.

Tässä vielä kuvia tämän päivän ratsastuksesta:


Wihiiii Laukkaa!!!!


Suvi ja Kalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti