torstai 11. joulukuuta 2014

Luukku 11: Käpykuippanat

Tänään vuorossa käpykuippanoiden valmistus. Itse tein kyseiset tontut jo reilu kuukausi sitte, enkä kuvannut niiden valmistusta. Myöskin valmiit kuvat on nyt vähän huonoja, koska aamulla äkkiä nappasin ennen töihin lähtöä ja kamerakin taisi olla vielä ihan unessa. Mutta katsotaan jos jotain nyt saatte tästäkin.

1. Ensimmäiseksi pitää hakea käpyjä. Itse hain erikokoisia käpyjä, jotta saadaan myös erikokoisia tonttuja. Käpyjen löytyminen oli yllätävän vaikeaa, sillä monet on liian pieniä tai mennyt niin huonoksi, etteivät ne kunnolla pysy ehjinä.
2. Hattujen valmistus. Tätä saa myös valmiinä pötkönä, mutta kun tekee erikokoisia tonttuja, on vaikeaa ostaa valmista kudosta. Itse tein kaikkien hatut vähän erikokoisina ja erilaisina. Tässä kaksi perus lakkia, joissa tupsut. Nämä lakit aika pieniä kooltaan.
3. Itse käytin jalkoina ruskeaa silkkimassaa, mutta jokin muu aines olisi voinut olla parempi, sillä nyt isot kuippanat meinaavat vähän kaatua, koska massa kuivui vähän vinoon. Partaan tarvitaan karstattua villaa. Näiden lisäksi tarvitaan vielä helmiä ja liimapyssy.

Valmistus: 

1. Muotoile jalat silkkimassasta. Pelkät jalkaterät riittävät. Sen jälkeen paina massa kävyn pohjaan kunnolla kiinni. 
2. Revi partaa sopiva pala ja liimaa se kuumaliimapyssyllä kiinni kävyn päähän. Liimaa samalla myös helmi nenäksi partaan kiinni.
3. Asettele ja liimaa hattu kävyn päähän
4. Asettele vielä parta hyvin ja sopivan kokoiseksi, nyt kun lakki on päässä.
5. käpykuippana on valmis!


Tämä askartelu on todella helppo toteuttaa ja itse tykkään myös näiden ulkomuodosta

Mitäs itse piditte kuippanoista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti