lauantai 13. joulukuuta 2014

Luukku 13: Jouluvalot


Laitettiin tossa muutama päivä sitten meidän jouluvaloja paikalleen. Etenkin ulkovalojen kanssa olen tuskaillut pitkään, sillä olisin halunnut jouluvalot pihalle kuuseen tai tuijaaan ym. mahdollisimman siististi. Meillä ei pihalla kuitenkaan oikeen mitään sopivia paikkoja ole, joten jouduin tyytymään muuhun ratkaisuun. Yhdet jouluvalot kierrettiin omenapuuhun, koska se näkyy kivasti myös kauemmas omalta pihalta. Siitä ei kuitenkaan oikeastaan kunnon kuvia ole.

Oven pielessä roikkui vielä kesäinen lankaköynnös tai joku sen niminen kasvi. Se oli kyllä vielä elossa, mutta ei enää kovinkaan kaunis, joten kävin ostamassa Merililianista sellanen sienen jota kukkajutuissa käytetään ja yhden valosarjan, jossa mahdollisimman pienet lamput ja lämpimän väriset. Kastelin sienen ja kävin leikkaamassa kuusiaidasta paljon havuja. Havut tökittiin vaan paikalleen. Laitettiin valot, jolloin huomattiin, että johdot jää rumasti näkyviin, joten haettiin lisää havuja ja tökittiin paikalleen, jolloin johdot peittyivät havujen sekään. Tykkäsin lopputuloksesta paljon, mutta kuvissa se ei näytä niin hienolta mitä luonnossa on.Tehtiin vielä navetan eteen kaksi samanlaista, tosin rumiin purkkeihin ja sientä ei ollut enempää, joten  käytettiin sammalta sienen tilalla. Laitettiin molempiin valot, mutta vain yhdestä sarjasta, jolloin väliin jäi myös valoja.

Sisällä meillä on keittiön ja olohuoneen ikkunoissa isot ikeasta ostetut 1m halkasijaltaan olevat paperitähdet, sekä kahdessa muussa ikkunassa sellaset markslöjdin tähtivalaisimet, jotka eivät ole kovinkaan jouluiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti