perjantai 5. joulukuuta 2014

Normi kuulumisia väliin

Saatte nyt normi kuulumisia muutamista viime päivistä. Keskiviikkona käytiin Kallen kanssa taas maastokävelyllä. Hevonen oli rasittava ja yhtään kävely askelta ei matkalla otettu, vaikka kuinka yritin siinä vieressä kävellä. Sinänsä hevonen ei mitään tyhmää tehnyt, mutta pörisee ja tuhisee ja kuvittelee olevansa ainakin 2 metrinen. Välillä mietinkin, että mitä jos se kuitenkin lähtisi. Noo hyvin päästiin maneesiin, vaikka hiki kyllä itselle tuli, kun oli lähes kuin pientä kakaraa yrittänyt innostukseltaan hillitä. Maneesissa juoksutin hepan, sillä se oli edelleen aika pörheänä. Se liikkui kivasti ja erittäin energisesti. Oltiinkin juuri lopettelemassa, kun maneesiin tuli toinen heppa ja Kalle pelästyi sitä ja veti muutamia kierroksia kunnon pierupukkilaukkaa ennen kun sain sen takaisin rauhoittumaan. Käytiin muutama muukin käytöskysymys, sillä hevonen ei kuunnellut yhtään. Lopulta se oli kuulianen ja kiltti, eikä pöllöillyt enempää.

Torstaina ratsastin pojan. Kalle oli todella hyvällä päällä. Ryntäitä harjatessa hevonen kuitenkin näykkäisi, eikä antanut niihin juuri koskea, epäilenkin, että meidän talliloimi on painanut ryntäisiin, koska se aina taittuu kaksinkerroin edestä. Alkukäynneissäkin heppa oli kiltti, mutta heti kun filtti valui taakse ja otti enemmän ryntäisiin kiinni, hevonen alkoi luimistelemaan. Itse ratsastatuksessa heppa toimi ihan kivasti. Se liikkui mielellään ja teki mitä pyydettiin. En ole tehnyt nyt mitään vaikeaa, sillä tuntuu, että normi jumppakin on toisinaan liian haastavaa. Olenkin pyrkinyt pitämään treenit sopivan mittaisina ja helppoina, jotta Kalle ei vedä hernettä nenään. Muutamia pätkiä pyydän sen välillä tekemään vaikeampaa juttua ja heti kun se tekee lopetetaan. Laukkakin oli oikeen kivaa ja rauhallista. Teinkin rentoa laukkaa ympyrällä ja välillä hieman kokosin sitä, en kuitenkaan liikaa, jotta ei tule liian vaikeaa. Kaikenkaikkiaan heppa oli ihan ok, viime viikkoihin nähden.
Tallissa laitoin hepan pois ja vaihdoin sinne ohuemman ja paremmin istuvan talliloimen.

Tänään kuvittelin, että heppa olisi hyvä ratsastaa. Tosin se oli tallissa hieman levoton, mikä saattoi kyllä johtua siitä, että oli juuri päässyt pihalle. Kävellessä heppa oli rauhallinen, mutta kun nousin selkään, se ei oikeastaan edes suostunut kävelemään. Se nosti päätä taivaisiin, eikä päästy mihinkään. Muutenkin se tuntui kummalliselta. Tulinkin alas ja päästin sen irtona liikkumaan. Se liikkui jäykemmin aluksi mitä on viime aikoina liikkunut. Lisäksi se pukitteli paljon ja riekkui enemmän mitä pitkään aikaan, vaikka se ei hirveän energiseltä tuntunutkaan. Riekkumisten jälkeen laitoin sille filtin päälle ja kävelytin sen. Samalla peittelin maneesista kuoppia. Käytiin vielä kävelemässä maastossa jonkin aikaa ja tänään heppa oli siellä todella kiltisti ja käveli rauhassa JES!
Tallissa pohdin vielä enemmän Kallen outoa käytöstä. Viimeksi kun vaihdettiin myös ohuempi talliloimi, hevonen oli myös seuraavana päivänä oikeen supervaikea, eikä suostunut tekemään mitään. Epäilenkin, että ohuempi loimi on vaan liian ohut ja heppa menee selästä jumiin, koska sillon kun sillä on paksumpi loimi ollut päällä, ei hevonen ole näin hankala ollut. Enemminkin sitä ei ole innostanut tehdä töitä.  Nyt se kuitenkin oli irtonakin jäykännäköinen ja pukitteli sen näköisesti, että olisi yrittänyt saada selkää auki. Noo tiedä nyt sit mikä herra herkkää aina kiukuttaa tai jumittaa. Se sai kuitenkin nyt paksumman loimen sisälle ja katotaan miltä se huomenna vaikuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti