keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Luukku 17: Joulupakettien teko

Rakastan paketoida joululahjoja. Olen aika tarkka väreistä ja papereista, joita haluan käyttää. En yleensä oikeen tykkää mistään kuviollisista tai perinteisistä papereista. En myöskään koskaan kiharra naruja vaan useimmiten teen rusetit naruista. Lahjanaruina suosin paperisia ja kankaisia naruja, mutta niistä normaaleista kiiltävistä en niinkään välitä. Minulle tärkeintä on, että paketit ovat siistit ja nätit ja saaja on varma, että lahjan eteen on nähty vaivaa.

Tänä vuonna teen myös jokaiseen pakettiin itse pakettikortit, enkä käytä valmiita pakettikortteja.
Kuvassa lahjapaperi, joka on aika tylsän värinen, mutta itselle lähes suosikki väri. On tärkeää, että paketti on siististi tehty ja teenkin mielellään paketit palvilaatikkojen päälle, jotta ne olisivat mahdollisimman kauniita.

Kun paperi on siististi ympärillä laitan narut. Teen yleensä kaksi solmua eri suuntiin, jotta solmu ei aukea. Tykkään laittaa narun rusettikohdan yleensä yläkulmaan ja laitankin vain harvoin narun keskelle pakettia. Kuvassakin näkyvä naru on sellaista materiaalia josta pidän. Narua ei juurikaan edes pysty kihartamaan, mutta siitä saa nätin rusetin, koska narua pystyy vielä availemaan.

Erilaisia naruja ja pakettikorttiaineksia.

Rusetti valmiina. Yleensä laitan kangasrusetin vähän isomman, mutta kyseistä narua ei ollut enempää, joten pieni rusetti sai riittää.

Pakettikorttina tässä kyseisessä toimii ihan pahvinpala, johon kirjotetut tekstit. Olin unohtanut ostaa tussin ja oli pakko kirjoittaa pakettikortit, jotta tiesin kenelle ne on, joten jouduin tekemään ne kuulakärkikynällä. Lisäksi korttiin on liimattu tollanen koristepaperi.

 Vaikeamman malliseen lahjaan, tein valmiin pussin, jonne tavara oli helppo pujottaa. Mulla on tollasta nauhaa, jossa on teippipohja, joten nyt ei pehmeistäkään paketeista lähde narut ja ei tarvitse rypistää paperia, jotta narut tulisivat piukkaan. Lisäsin rusetin kerkelle myös sydämmen. Tähän koirien pakettiin lisäsin valmiin kuvalla varustetun pakettikortin.

  

Millaisia paketteja te teette? Ja tykkäätkö siististi tehdyistä joululahjoista?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti