perjantai 12. joulukuuta 2014

Luukku 12: Mitä jouluun kuuluu??

Millainen on teidän perinteinen joulu. Ei ole mitään jännitävämpää kuin odotella 23.12 illalla heräävänsä jouluaattona. Tästä tulevasta joulusta olen erityisen innoissani, sillä aina ennen (siis siitä lähtien kun olen kotoa pois muuttanut) ollaan Jussin kanssa asuttu kerrostaloyksiössä, joten joulua ei meillä ole vietetty, vaan yleensä vanhempien tai muiden luona. Vuosi tai kaksi sitten vitsillä heitin, että 2014 joulu ollaan meillä, vaikka silloin ei talosta tai muusta ollut tietoakaan. Nyt se toive kuitenkin toteutuu, sillä me vietämme joulun meillä meidän perheen ja äidin siskon perheen kanssa.
Tallinnan joulutorilla 2013

Olenkin saanut ostaa kaikkia ihania joulujuttuja ja valoja. Paikoillaan ne ei kuitenkaan vielä ole, sillä päätin, että tontut ja muut pääsevät paikalleen vasta juuri ennen joulua, kun talo viimeisen kerran siivotaan. Olen aika paljon askarrellut itse ja jo valmiiksi suunnitellut ruokia ym. jouluaatolle.

Edellisten jouluaattojen aamut on menneet aika vauhdilla. Äiti ja Lila on aika pitkään vielä sisustuskauppa Merililianissa, joten joulun vietto ei ihan aamulla vielä ala. Itse käyn jouluaamuisin tallilla toivottamassa hevosille hyvät joulut ja viemässä herkkuja. Viime vuonna ei joulumaastoon menty, koska vettä tuli kaatamalla alas. Tallin jälkeen käydään mammaa katsomassa ja viemässä joululahjoja niille, joiden kanssa ei jouluna olla samassa paikassa.

Siinä klo 16.00 alkaa sitten meidän joulunvietto, kun kaikki kokontuu jonkun tykö, viime jouluna se oli mun pikkuveljen tykönä. Aaton juhliminen aloitetaan lähes aina ruualla, jota on enemmän kuin tarpeeksi. Maha täynnä alkaakin usein väsyttämään ja hetki meneekin joululauluja ja ohjelmia katsoessa, ennen kun lahjojen avaamisen aika on. Lahjoja on tietenkin yleensä aika paljon, koska porukkaa on yleensä reilusti. Pakettien avaamisen jälkeen sitten vaan ihmetellään ja oleskellaan. Jossain vaiheessa ilta yleensä sauna kutsuu, jossa miehet viettävät monta tuntia. Loppuilta meneekin pelaillen ja herkuista nauttien pitkälle yöhön.

Pari vuotta sitten meillä kävi vielä joulupukki, mutta nyt se on jo jätetty pois, kun kaikki alkaa olemaan jo sen verran vanhoja. Meillä käyvä pukki ei ainakaan saanut pelätä koiria, sillä niitä on meillä paljon joka jouluna.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti