keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Luukku 3: Normaalit kuulumiset

Joulukalenterin 3. luukusta löytyy ihan vaan meidän viikon kuulumiset.

Lauantaina Kalle vietti vapaapäivää, sillä oltiin jouluostoksilla. Käytiin ostamassa muutamat joululahjat, sekä jouluvaloja ja mulle myös hieman vaateita.

Sunnuntaina olikin jälleen aika liikuttaa poika. Menin iltapäivällä tallille ja heppa oli juuri sopivasti tullut sisään ja syönyt, joten aloin heti laittamaan sitä kuntoon. Lähdettiin maneesin ja ulkona alkoi olla jo pimeä. Kävelytin hevosta pitkään, koska oli seisonut kuitenkin lauantain vain karsinassa ja tarhassa. Viimein kiipesin hevosen selkään. Matka loppui aika lyhyeen, sillä jossain alkoi haukkumaan koira ja Kalle alkoi jännittämään niin paljon että se tärisi. Hyppäsin alas selästä ja kävelyttelin hevosta lisää. Sen jälkeen juoksutin sitä hieman, sillä tuntui, että sillä oli aika paljon energiaa. Juoksutuksessa hevonen toimi kuitenkin hyvin ja esitteli todella hienoa ravia.

Hetken hevosen juostua menin takaisin selkään. Hevonen oli aika vastahakoinen liikkumaan. Aloitinkin lähes vapain ohjin ravaamaan ja ainut asia mihin keskityin oli, että hevonen liikkuu eteenpäin. Pikkuhiljaa pyrin lyhentämään ohjia ja vaatimaan hevosta hieman. Se ei kuitenkaan ollut kovinkaan yhteistyö kykyinen ja ekoista laukannostoista ei tullut muuta kuin jännityminen. Jatkoin vielä ravissa, sillä hevonen ei tuntunut hyvälle. Aika pitkään ratsastettua hevonen alkoi rentoutumaan ja kiukuttelut jäi. Laukkakin nousi todella kivasti ja itse laukka oli hyvää ja pyöreää. Laukkailin rennosti molempiin suuntiin ja vielä lopuksi ravasin jonkin aikaa, jossa hevonen oli jo rento ja hyvä. Vielä loppukäynnit ja heppa talliin.
Kuva jostain kesän läheltä, nyt ei ihan enää toppi kelit ole:D

Maanantai aamulla oli aamutalli ja heppa pääsi melkein heti aamusta ulos. Tallin tehtyä menin ratsastamaan. Laitoin muutaman ravipuomin maneesiin, jotta saisin Kallen kiinnostuksen heräämään. Maanantaina Kalle oli helpompi, mitä sunnuntaina. Se vain muutaman kerran yritti jumittaa kun vaadin hieman enemmän töitä, mutta siitä päästiin nopeasti ohi. Tänäänkin aloitin lähes vapainohjin, enkä välittänyt hevosen muodosta mitään, kuitenkin lopulta se kulki todella kivasti ja ravi oli irtonaista. Pikkuhiljaa parempaa päin. Jumppailua vaan paljon, eikä vaikeita juttuja, jotta hevonen ei turhaudu liian usein.

Tiistaina Kalle saa vapaata ja tänään olisi tarkoitus taas käydä heppa liikuttamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti